Füstölt sajttal töltött rántott sertés karaj amerikai káposztasalátával

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az egyik kedvenc alapanyagom a füstölt sajt, hiszen gyakran használom ételekhez, illethe sós süteményekben is. A füstölt sajt önmagában kevésbé olvad, így mindig keverem trappista sajttal is. Azért is kedvelem az ehhez hasonló ételeket, mivel ezekhez nagyon jól passzolnak a majonéz alapú saláták, ami egyrészről laktató, másrészről picivel egészségesebb is, mint a burgonya, vagy a rizs. Akár különböző grill húsok mellé is kitűnő választás lehet.

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3 db tojás sárgája
  • 3 dl étolaj!
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál tejföl
  • citromlé
  • porcukor
  • fehérbor
  • só, bors
  • 1 kg káposzta
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál fehérborecet

Elkészítés

A tartármártást készítsük el. Természetesen nem fontos házilag készíteni, de aki egyszer kipróbálja, az ezután mindig így fogja készíteni. A tojások sárgáját az 1 kanál mustárral kézi mixer segítségével kezdjük el habosítani. A legfontosabb lépés most következik. Az olajat az első 1-2 percben cseppenként adagoljuk hozzá a tojáshoz egy kiöntőből. Nagyon fontos, hogy ne öntsük, csak cseppenként adjuk hozzá. Ha látjuk, hogy kezd krémes állagot felvenni, akkor a lehető legvéknyabb sugárban adagoljuk tovább az olajat. Ez a folyamat elég időigényes, de a végeredmény mindenért kárpótol majd. Minden egyes tojás körülbelül 1 dl olajat vesz fel. A legfontosabb hogy olaj mindenképp étolaj legyen. Ne is próbálkozzunk olivaolajjal, mert nem lesz jó. A folyamat akár 10 percet is igénybe vehet. Mikor már az összes olajat hozzáadtuk, akkor mehet bele a 3 evőkanál tejföl. Ezután a savas hozzávalókkal kezdjük el ízesíteni, majd a porcukorral állítsuk be az ízét. Pontos mértéket nem írok, hiszen mindenki saját ízlésére készítse el, ki hogy szereti. Akkor jó, ha picit savanykásan édes. Ha elkészült tegyük hűtőbe. Vágjuk vékony csíkokra a káposztát. Megkönnyíti a munkát, ha uborka szeletelőn csináljuk. A sárgarépát almareszelőn reszeljük le, majd vékonyan vágjuk fél karikára a hagymát. Forgassuk össze a 3 alapanyagot, majd adjuk hozzá a fehérborecetet és enyhén sózzuk. Hagyjuk állni fél órát. Öntsük rá az elkészült tartárt, majd tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Az sem probléma, ha előző nap elkészítjük. A karajt klopfoljuk ki, amennyire csak tudjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a karaj egyik felébe halmozzuk az összekevert reszelt sajtokat, majd hajtsuk össze a húst. Fogvájóval fogjuk össze a húsok széleit, panírozzuk be, és lassan süssük aranybarnára.