Fűszereres kacsaszárnytő sült zöldségekkel, tratzikivel

A kacsa az igazi kedvenc nálam. Bármelyik testrészét szívesen fogyasztom. Általában sütve készítem. Sok meló nincsen vele, így a sütés közben sok más egyéb dolgot is el lehet emellett végezni. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, mivel eléggé összesül. Mivel jól beilleszthető a diétába, így gyakran készítem. Most tzatzikit, illetve sült zöldséget álmodtam meg mellé. A tzatziki az igazi jolly joker diéta idején, mert bármikor bármennyit lehet belőle fogyasztani, így nem volt kérdés, hogy ehhez a húshoz is készítek.

Hozzávalók

  • 15 db kacsaszárnytő
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 2 db vöröshagyma
  • pici olaj
  • 5 dkg vaj
  • fél cukkini
  • negyed padlizsán
  • fél fej lilahagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db gomba
  • negyed db zellergumó
  • só, bors
  • 1 db kígyóuborka
  • 18 dkg görög natúr joghurt
  • 1 gerezd citrom leve
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

Az uborkát almareszelőn reszeljük le, majd sózzuk be. Hagyjuk állni 10 percet, míg az uborka levet nem enged. Nyomkodjuk ki belőle a vizet, és keverjük össze a többi hozzávalóval. A kacsát előző este pácoljuk be. A húst sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A hagymát vágjuk félkarikára, és ezt is adjuk a kacsához. Majd pici olajjal locsoljuk meg, jól forgassuk össze, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. A húst alufólia alatt süssük addig, amíg meg nem puhult, majd vegyük le róla, és pirítsuk meg a szárnyak mindkét oldalát. Amíg sül a hús, süssük meg a zöldségeket is. Vágjuk vékony csíkokra, daraboljuk fel a gombát, illetve a hagymát is. A vajat olvasszuk fel, majd tegyük rá a zöldségeket, és hagyjuk lepirulni, sóval, borssal ízesítsük.