Gesztenyés rolád

Régen gyakran vásároltunk cukrászdából gesztenyés roládot. Jó volt, jó volt, de nem az igazi. Nem is olyan régen akadtam erre a receptre. Gondoltam kipróbálom, és a végeredmény valami egészen fantasztikus lett. Ezúton is köszönöm az alap receptet Andi konyhájának. http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=28926685 Mint, ahogy megszokhattátok, most is alakítottam rajta picit, amitől picit Eni-s lett.

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 2 cl rum
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg tortabevonó
  • fél dl olaj

Elkészítés

Főzzük meg a vaníliás pudingot a tejben cukor nélkül. Hagyjuk kihűlni. Készítsük el a piskótát, a szokásos alap piskóta recept alapján. Lehet két részletben is készíteni 4-4 tojásból, de mivel gyorsan megsül a 4 tojásos piskóta, így nem lesz ideje összeesnie a piskótatésztának. A 4 tojásból elkészült piskótatésztát öntsük sütőpapírral kibélelt nagy méretű gáztepsibe, majd osszuk el egyenletesen. 180 fokon süssük meg, vigyázva, hogy ne süljön túl, mert akkor kiszárad. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt óvatosan, és csavarjuk fel egy konyharuhába. Ugyanezt az eljárást ismételjük meg még egyszer. A piskótákat hagyjuk teljesen kihűlni. Míg hűlnek, elkészíthetjük a krémet, amihez a porcukrot a vajjal keverjük habosra, és adjunk hozzá 25 dkg gesztenyemasszát, illetve a 2 cl rumot. Végül a kihűlt vanília pudingot is keverjük a krémünkhöz. A maradék 25 dkg gesztenyemasszából formázzuk rudat, amit majd a gesztenyés krémre fogunk tenni. Csomagoljuk ki a kihűlt piskótát, és osszuk el a gesztenyés krémet kétfelé, majd helyezzük a gesztenyerudakat a krémre, közvetlenül a piskóta elejére. Szorosan tekerjük fel. 
Gőz fölött olvasszuk meg a tortabevonót az olajjal, és fedjük be a roládainkat. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.