Gesztenyés rolád
Hozzávalók
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2 cl rum
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 20 dkg tortabevonó
- fél dl olaj
Elkészítés
Főzzük meg a vaníliás pudingot a tejben cukor nélkül. Hagyjuk kihűlni. Készítsük el a piskótát, a szokásos alap piskóta recept alapján. Lehet két részletben is készíteni 4-4 tojásból, de mivel gyorsan megsül a 4 tojásos piskóta, így nem lesz ideje összeesnie a piskótatésztának. A 4 tojásból elkészült piskótatésztát öntsük sütőpapírral kibélelt nagy méretű gáztepsibe, majd osszuk el egyenletesen. 180 fokon süssük meg, vigyázva, hogy ne süljön túl, mert akkor kiszárad. Még melegen húzzuk le róla a sütőpapírt óvatosan, és csavarjuk fel egy konyharuhába. Ugyanezt az eljárást ismételjük meg még egyszer. A piskótákat hagyjuk teljesen kihűlni. Míg hűlnek, elkészíthetjük a krémet, amihez a porcukrot a vajjal keverjük habosra, és adjunk hozzá 25 dkg gesztenyemasszát, illetve a 2 cl rumot. Végül a kihűlt vanília pudingot is keverjük a krémünkhöz. A maradék 25 dkg gesztenyemasszából formázzuk rudat, amit majd a gesztenyés krémre fogunk tenni. Csomagoljuk ki a kihűlt piskótát, és osszuk el a gesztenyés krémet kétfelé, majd helyezzük a gesztenyerudakat a krémre, közvetlenül a piskóta elejére. Szorosan tekerjük fel.
Gőz fölött olvasszuk meg a tortabevonót az olajjal, és fedjük be a roládainkat. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon.