Gluténmentes meggyes, mákos morzsasüti

Az egészségesebb táplálkozás jegyében született meg ez a fantasztikus sütemény. Bevallom őszintén, mikor nekiláttam, nem is gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerű édesség készíthető zabpehelyből. Ráadásul mindez glutén-, cukor- és laktózmentes is egyben. Szinte elronthatatlan, és mennyei finom.

Hozzávalók

  • 45 dkg Diet Bite gluténmentes zabpehely
  • 25 dkg puha vaj
  • 15 dkg Nyírfantázia xilit porrá őrölve
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás sárgája
  • 8 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db alma
  • 2 db tojás fehérje
  • 1 üveg cukormentes magozott meggybefőtt
  • 1 g őrölt fahéj
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 cl víz

Elkészítés

A meggyes töltelékhez a meggybefőttet fahéjjal együtt felforraljuk, majd a keményítő, illetve víz keverékével besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához a nyírfacukrot őröljük porrá, majd keverjük habosra a vajjal. Adjuk hozzá a vanília aromát, a sütőport, illetve a tojások sárgáját. 15 dkg zabpelyhet őröljünk liszt állagúvá, majd az egész zabpehellyel együtt keverjük a krémhez. A mákos töltelékhez adjuk a nyírfacukrot, a citrom reszelt héját, a keményítőt a mákhoz, valamint reszeljünk bele egy kisebb almát is. Végül kemény habbá verjük a tojások fehérjét, és ezzel lazítjuk a tölteléket. 35*25 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk. A tészta felével kibéleljük, majd rákenjük a mákos tölteléket, illetve a meggyet is. A megmaradt tésztát egyenletesen rámorzsoljuk a sütemény tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.