Görög csirkemell csíkok szalmaburgonyával, tzatzikivel

Görögországot nemcsak a gyönyörű tengerpartjaiért imádom, hanem az ételeik is mennyeiek. Az egyik kedvenc a tzatziki, és a gyros. A tzatziki szinte minden húshoz nagyon jól illik, így ha tehetem gyakran elkészítem, mert nemcsak hogy finom, de nagyon gyorsan el is készül.

Hozzávalók

  • 1 db kígyóuborka
  • 18 dkg görög natúr joghurt
  • 1 gerezd citrom leve
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bor
  • Kotányi Görög sültek fűszerkeverék

Elkészítés

Az uborkát almareszelőn reszeljük le, majd sózzuk be. Hagyjuk állni 10 percet, míg az uborka levet nem enged. Nyomkodjuk ki belőle a vizet, és keverjük össze a többi hozzávalóval. A csirkemellet vágjuk csíkokra, majd fűszerezzük a görög sültek fűszerkeverékkel, amitől igazi gyros íze lesz a húsunknak. A burgonyát hámozzunk meg, és vékony csíkokra vágjuk össze. A hasábtól kisebb csíkokra. A húst és a krumplit süssük ki, és már el is készültünk ezzel a roppant egyszerű étellel.