Gyros házi tortillában

Gyros bármilyen formában jöhet, legyen az pita, tortilla, vagy gyrostál akár. Mivel köztudott, hogy nem rajongok a mű, zacskós dolgokért, így elég egyértelmű volt, hogy saját magam fogom elkészíteni a tortillát. Ettől egyszerűbb recept nincs is. Gyakorlatilag nem lehet elrontani. Ugyan nem szabályos kör formák lettek, de az íze és az állaga az kárpótolt. Abban már most biztos vagyok, hogy a következő próbálkozásom a pita lesz.

Hozzávalók

  • 26 dkg liszt
  • 175 ml forró víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 4 g sütőpor
  • 70 dkg sertés hús
  • 2 db közepes fej lilahagyma
  • fél csomag Kotányi görög sültek fűszerkeverék
  • só, bors
  • kis doboz natúr joghurt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

A tortilla hozzávalóiból gyúrjunk viszonylag lágyabb tésztát, majd folpackba csomagolva tegyük kb. 30 percre hűtőbe, vagy ameddig elkészítjük a húst. A húst csíkozzuk fel, majd pirítsuk le, adjuk hozzá a fűszereket, és öntsük fel kevés vízzel. Miután már majdnem megfőtt a hús, adjuk hozzá a feldarabolt lilahagymát és pirítsuk le a hússal együtt. Az öntethez keverjük össze a fokhagymát a joghurttal, majd sóval, borssal ízesítsük. A tortilla tésztáját vágjuk 8 egyenlő részre, és nagyon vékony kör alakra próbáljuk kinyújtani. Melegítsük elő a serpenyőt olaj nélkül, majd süssük készre a tortillákat. Nem kell sokáig sütni egyik oldalát sem, nehogy megszáradjon. Miután kész, ízlés szerint töltsük meg a kisült tortillákat. Én salátát, és különböző zöldségeket is tettem bele.