Gyümölcsös túrótorta

Mindigis kedveltem a túrótortákat, de ez különösen a szívem csücske. Annyira finom ez a túrókrém. Nem túl édes, könnyed nyári finomság. A torta alapja is egy könnyű kekszes alap. A nyári melegben törekszem arra, hogy minél kevesebbet kelljen bekapcsolni a sütőt. A sok-sok gyümölcs pedig abszolút felteszi az i-re a pontot. Tetszőlegesen variálható a gyümölcs a tetején.

Hozzávalók

  • 18 dkg erdei gyümölcsös zabkeksz
  • 15 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 90 dkg túró
  • 20 dkg tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 6 evőkanál víz
  • 2 teáskanál étkezési zselatin
  • 2 citrom reszelt héja
  • málna
  • nektarin
  • áfonya
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 2 dl víz
  • 1 dl habtejszín
  • gyümölcs

Elkészítés

A kekszes alaphoz daráljuk le a gyömölcsös, illetve a háztartási kekszet. Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lekvárral együtt a kekszhez. Dolgozzuk jól el, majd nyomkodjuk egy 26 cm-es tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe, amíg összeállítjuk a krémet. A túróhoz adjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, citrom reszelt héját, majd botmixer segítségével keverjük krémesre. Aki szereti rögösen, hagyja el a botmixerrel való keverést. Verjük kemény habbá a hajtejszínt. A vízben duzzasszuk meg a zselatint, majd melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg vissza nem hűl langyosra. Hogy ne csomósodjon össze a zselatin, adjunk hozzá 1-2 evőkanál felvert habtejszínt, keverjük simára, majd úgy adjuk hozzá a maradék tejszínhez. Keverjük simára a túrót a tejszínnel, majd öntsük rá a torta alapjára. Egy éjszakát pihentessük, hogy a zselatin elvégezze a dolgát. Másnap a gyümölcsöket halmozzuk a tortára. Az expressz tortazselére öntsük rá a felforralt vizet, majd alaposan keverjük el. Óvatosan oszlassuk el a gyümölcsök tetején. Díszítsük tetszőlegesen a habtejszínnel.