Hólabda

Nem múlhat el úgy karácsonyi időszak, hogy a hólabda ne készülne el. A kókuszos süteményeket annyira nem kedvelem, viszont a hólabda kivétel ez alól. A párom is kedveli, így nem okoz gondot az elkészítése sem. Ugyan a betöltése kicsit időigényes, de a végeredmény kárpótol mindenért.

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 9 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 2 púpos evőkanál kakaópor
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 8 dkg étcsokoládé
  • pici olaj
  • kb. 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját keverjük habosra a porcukorral. Adjuk hozzá a vizet, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztes, kakaós, sütőporos keveréket. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd lazítsuk ezzel a tojássárgájás masszát. Gáztepsi méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 2 részletben süssük készre a lapokat kb. 8-10 perc alatt 180 fokon. Míg sül a lap, készítsük el a krémet. A tejet keverjük el a liszttel, majd főzzük sűrűre. Hűtsük teljesen ki. A puha vajat keverjük ki a porcukorral, vaníliás cukorral. Apránként adjuk hozzá a főzött krémet, majd habosítsuk tovább. Ha mindkét lap kihűlt, kb. 2 dl-s pohár segítségével szaggassuk ki a korongokat. Töltsük be a korongokat, majd kenjük be az oldalát is. Forgassuk meg a kókoszreszelékben az oldalát. A tetejét hagyjuk szabadon, mivel erre fog kerülni a csoki réteg. A csokihoz gőz fölött olvasszuk meg a csokit pici olajjal, majd kenjük meg a korongok tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.