Húsos, hagymás rakott krumpli

Rakott krumpli kicsit másképp. Párom szerint, azért a tojást nem kellett volna kihagyni, de szerintem ez így tökéletes, ahogy van. Anyukám specialitása ez az étel, amit én is gyakran elkészítek, vagy legalábbis megpróbálok elkészíteni. Természetesen az anyáé mindig finomabb.

Hozzávalók

  • 55 dkg sertéshús
  • fél dl olaj
  • só, bors
  • 2 kg burgonya
  • 1 kg tejföl
  • 2 fej vöröshagyma

Elkészítés

Roppant egyszerű az elkészítése. A húst csíkozzuk fel, majd az olajon pirítsuk le. Adjunk hozzá jó sok borsot, és ízesítsük sóval is, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára. A krumplit hámozzuk meg, és főzzük meg egészben. Mikor megfőtt a krumpli szeleteljük fel. A tepsi alját rakjuk ki krumplival, sózzuk meg, majd mehet rá a hús fele. A hagymát karikázzuk fel, és rakjuk a húsra. Rakjunk rá tejfölt. Jöhet még egy sor krumpli, ezt is sózzuk, jöhet rá a maradék hús, és a hagyma, majd megint tejföl. A tetejét fedjük be krumplival, majd öntsük rá a megmaradt tejfölt. Süssük készre. A sütés legalább másfél óra.