Kacsamell steak zöldséges rozmaringmártással, sült zöldségekkel

A kacsamell nálam a kedvenc húsok közé tartozik. Ha kacsamellet készítek, akkor biztos, hogy valamilyen mártást is kitalálok mellé. Imádom a zöldséges mártásokat, legyen az póréhagyma, vagy akár valami vegyes zöldséges. Ebbe az esetben ropogós sárgarépa, illetve cukkini került a mártásba. Mivel a kacsa nagyon jó barátságban van a rozmaringgal, így ez a hozzávaló sem maradhatott ki belőle.

Hozzávalók

  • 1 db bőrös kacsamell
  • só, bors
  • rozmaring
  • olaj
  • 1 db sárgarépa
  • fél cukkini
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • rozmaring
  • só, bors
  • 2 evőkanál Norbi liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 db gomba
  • fél sárgarépa
  • fél cukkini
  • fél lilahagyma
  • só, bors

Elkészítés

A kacsamellet kb. 1 nappal előre fűszerezzük be, majd olajban tegyük be a hűtőbe. Érdemes beirdalni, de vigyázzunk, hogy ne vágjunk bele a húsba. A zöldség körethez a zöldségeket vágjuk össze, majd kezdjük el pirítani a pici vajon. Sózzuk, borsozzuk. A mártáshoz a zöldségeket nagyon pici kockákra vágjuk, majd a vajon kezdjük el párolni, adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejszínnel. Fűszerezzük rozmaringgal, sóval, borssal. Ha kell picit higítsuk a tejjel. A kacsamell mindkét oldalát érdemes elősütni, főleg a bőrös részét, majd forró sütőben süssük készre. Isteni finom.