Kacsaszárnytő hagymás tört burgonyával

A kacsa az igazi kedvenc nálam. Bármelyik testrészét szívesen fogyasztom. Általában sütve készítem. Sok meló nincsen vele, így a sütés közben sok más egyéb dolgot is el lehet emellett végezni. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, mivel eléggé összesül.

Hozzávalók

  • 15 db kacsaszárnytő
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • pici olaj
  • 1 kg burgonya
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • kacsahús szaftja

Elkészítés

A kacsát előző este pácoljuk be. A húst sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A hagymát vágjuk félkarikára, és ezt is adjuk a kacsához. Majd pici olajjal locsoljuk meg, jól forgassuk össze, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. A húst alufólia alatt süssük addig, amíg meg nem puhult, majd vegyük le róla, és pirítsuk meg a szárnyak mindkét oldalát. A krumplit hámozzuk meg, majd főzzük puhára. A hagymát pirítsuk le az olajon, majd öntsük a megfőtt krumplira. A megsült kacsahús alatti hagymás szaftból is öntöttem a krumplihoz. Krumplinyomóval összetöröm, és a megsült hússal tálalom.