Kandírozott narancsos túrótorta

A www.sutikbirodalma.hu -n találtam az alap ötletre, amit természetesen, mint minden mást a saját szájízemre formáltam. Ezúton is köszönöm Szandinak az ötletet, zseniális. A kandírozott narancs nálam természetesen házilag készült, aminek az elkészítését megtaláljátok az oldalon. Maga a torta rendkívül mutatós, és az íze egyszerűen zseniális. Ritkán dícsérek ennyire egy tortát, de ez minden várakozásomat felülmúlta.

 

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 3 kanál kristálycukor
  • 2 kanál liszt
  • 1 kanál kakaó
  • 450 g túró
  • 200 g porcukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • házi kandírozott narancs ízlés szerint
  • 3 dl habtejszín
  • fél dl narancslé
  • 10 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 5 dl narancslé
  • 16 g zselatin
  • 10 dkg étcsoki
  • pici olaj
  • fél dl habtejszín
  • 50 g csokoládé
  • házi kandírozott narancs

Elkészítés

A piskótánkat készítsük el az alap piskóta recept alapján, amit megtaláltok az oldalon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt rakjuk vissza a tortaformánkba. Jöhet a túrókrém elkészítése. Ehhez a túrót a porcukorral, a narancshéjjal, citromhéjjal és a házilag elkészített kandírozott naranccsal keverjük össze. Gőz fölött olvasszuk meg a fehércsokit, és ezt is adjuk hozzá a túrós keverékhez. A habtejszínt verjük fel, és forgassuk szintén a túróhoz. Mehet bele a narancslé is. Osszuk két egyenlő részre. Fél dl forró vízben olvasszunk fel 5 g zselatint. Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze. Egyenletesen osszuk el a piskótán és tegyük hűtőbe körülbelül 1 órára. 
A narancszseléhez forrósítsuk fel a narancslevet és   adjuk hozzá a zselatint, majd kavarjuk csomómentesre, óvatosan öntsük rá a megdermedt krémre. Tegyük vissza a hűtőbe, addig amíg a zselé meg nem köt rajta. Ez körülbelül 45 perc. A maradék túrókrémnél ugyanazt hajtsuk végre, mint legelőször. Öntsük rá óvatosan a narancszselére. Körülbelül 1 órára tegyük hűtőszekrénybe. 
A díszítéshez szükséges csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd sütőpapírra vékonyan kenjük el, és jelöljük be a háromszögeket. Míg meleg a csoki, aprítsunk rá házi kandírozott narancsot, és mehet is a hűtőbe 10 percre. Amint megszilárdult, felválik a sütőpapírról.
Az étcsokoládét gőz fölött pici olajjal olvasszunk fel és öntsük óvatosan a torta tetejére. Hagyjuk teljesen megdermedni. Miután megdermedt vegyük le a tortaformát. A habtejszínt verjük keményre, és a díszítéshez tegyünk a torta szélére kis kupacokat, amire tesszük a csokoládé háromszögeket.