Kókusztekercs torta

Egyik ismerősöm ötlete volt a torta. A húga születésnapjára álmodta meg ezt a tortát, majd szembesített vele engem is. Első hallásra fura volt az ötlet, de természetesen soha nem riadok vissza a kihívásoktól, így rögtön agyalni kezdtem rajta. Az egyetlen támpont a kókusztekercs volt. Végül ezt sütöttem ki belőle.

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 3 kanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kanál kakaópor
  • fél kg darált háztartási keksz
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 evőkanál főtt vaníliapuding
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vanília puding
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl habtejszín
  • kókuszreszelék
  • kókusztekercs

Elkészítés

A hozzávalók alapján elég bonyolultnak tűnhet az elkészítése, pedig egyáltalán nem az. A vaníliás krémhez főzzük meg a tejben a pudingot, hűtsük ki teljesen. (Ebből a pudingból kell majd 1 evőkanál a kókusztekercs krémjébe.) A kókusztekercsnek állítsuk össze a tésztáját, 20 percre tegyük hűtőbe. Addig a tekercs krémjéhez a vajat a purcokorral kezdjük el habosítani. Legyünk türelmesek, ez el fog tartani egy darabig. A kihűlt pudingból tegyünk hozzá 1 kanállal, majd így habosítsuk tovább. A kekszes masszát osszuk 2 részre, kókusszal szórt deszkán nyújtsuk ki azokat, majd kenjük meg a krémmel. Hempergessük meg a tekercseket kókusz reszelékben. Rakjuk hűtőbe. (Az sem baj, ha ezt előző nap készítjük el. Nekem erre nem volt időm, így pihentettem kb. egy 45 percet.) Míg a kókusztekercsek pihennek, készítsük el piskótánkat. A 3 tojásból süssünk piskótát. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport, majd kavarjuk csomómentesre. Süssük készre közepes hőfokon. Hűtsük ki teljesen. Amíg minden hűl, készítsük el a vaníliás krémet. Ehhez a vajat a porcukorral kezdjük el habosítani, majd adjuk hozzá a kihűlt vanília pudingot. Ez a krém nem lesz olyan édes, mivel valaminek ellensúlyoznia kell a kókusztekercs édességét. Végezetül nem maradt más hátra, minthogy összeállítsuk a tortánkat. A kihűlt piskótát beletesszüka a torta karikába, majd megkenjük vaníliás krémmel. A tortaforma oldalát rakjuk ki kókusztekercs szeletekkel úgy, hogy a tekercsek alját nyomjuk bele jól a krémbe. A vaníliás krémre fektetve rakjuk tekercs szeleteket. Kenjük meg ezt is a vaníliás krémmel. Erre jön még egy sor tekercs, majd a maradék krém. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy összeálljon a tortánk. Ha jól dolgozunk, akkor még kb. egy fél rúd tekercs maradt a másnapi díszítésre. Másnap vegyük le a tortakarikát, majd az étcsokit gőz fölött az olajjal olvasszuk meg, és oszlassuk el a torta tetején. Hagyjuk picit megdermedni. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd díszítsük meg a tortát. A maradék tekercset is használjuk fel a díszítésre.