Kolbászos gombaleves gazdagon

A testes leveseket szeretjük, amiben van anyag. Na ebben tényleg van, igazi falusi leves lett belőle. Házi füstölt kolbász, rengeteg gomba, és zöldség is került bele. Kapott egy tejfölös habarást, amitől igazán finom lett. Pasikat, férjeket ezzel tuti le lehet venni a lábukról.

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 40 dkg gomba
  • 3 db babérlevél
  • só, bors
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

Roppant egyszerű az elkészítése. A bacon-t vágjuk apró kockára, majd kezdjük el pirítani az olajon. Vágjuk apróra a hagymát, majd adjuk a szalonnához. Karikázzuk fel a kolbászt, és ez is mehet a fazékba. A zöldségeket tetszőlegesen daraboljuk fel, és ugyanígy járjunk el a gombával is, amit én mindig megtisztítok. Mehet szintén a fazékba. Jöhetnek a fűszerek. Nem kell túlfűszerezni, ugyanis a füstölt kolbász remek ízt fog neki adni. Adjuk hozzá a babérlevelet, sót, borsot, és öntsük fel vízzel. Főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhultak. A tejfölhöz adjuk hozzá a lisztet, illetve a forró leves levéből 1 merőkanállal, így kiegyenlítve a hőt. Kavarjuk a leveshez, majd forraljunk rajta egyet, és máris elkészültünk a kiadós levessel.