Kolbászos lecsó

A lecsó az az étel, amiből bármikor, bármennyit meg tudok enni. A diétázok kedvence lehet, így ez nálam is nagy favorit. Alig vártam, hogy megjelenjenek a piacon az ízletes paradicsomok, és paprikák. Azonnal elkészítettem az idei év első lecsóját. Nálam ez kb. hetente készül a szezonban, és gyakran használom fel különböző módon.

Hozzávalók

  • fél dl olaj
  • 3 db közepes hagyma
  • 4 db paradicsom
  • 8 db TV paprika
  • fél szál lecsókolbász
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • pici víz

Elkészítés

Azt imádom a lecsóban, hogy alig kell hozzá alapanyag, és hihetetlen hamar elkészül. Az íze pedig mennyei. A hagymát vágjuk apróra, majd pirítsuk le az olajon. A paprikát vágjuk tetszés szerint apró darabokra, majd adjuk a hagymához. Hagyjuk, hogy picit levet engedjen, majd daraboljuk fel a paradicsomot, és azt is tegyük a paprikához. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát. Főzzük picit, majd adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt. Nyáron nem használok pirospaprikát, de így tavasszal szoktam tenni egy picit bele. Nincs más dolgunk, minthogy főzzük puhára a zöldségeket. Ha szükséges egy pici vizet tehetünk hozzá.