Elkészítés
Mielőtt nekikezdek egy-egy sütemény elkészítésének, több receptet is megnézek. Gondosan megnézem a hozzávalókat, azok arányát, illetve az elkészítés módját is. A legtöbb esetben már az olvasgatás után picit belenyúlok az alap receptbe, ha nem vagyok teljesen megelégedve azzal. Ennél a receptnél is keresgéltem. Nem találtam ehhez hasonlót. Az alap recept elsőre nem igazán nyerte el a tetszésemet, még úgy sem, hogy nagyon jól nézett ki a mellékelt kép. Sokáig agyaltam, hogy lehetne másképp, de valahogy nem jött az ihlet. Úgy voltam vele, hogy max. nem sikerül, de akkor is ki kell próbáljam. Így utólag már nem is olyan rossz az alap recept, sőt.
A legelső lépésként a krémhez főzzük meg a pudingport a tejben. A porcukrot majd a vajhoz adjuk picit később. Ha megfőtt, hűtsük ki teljesen. Amíg ez hűl, készítsük el a tésztát. A tésztához a tojást, a porcukorral habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tejfölt, olajat, szódabikarbónát, lisztet. Senki ne essen pánikba a tészta állaga miatt, megtettem mindenki helyett én. Elképzelni se tudtam, hogy mi fog ebből kisülni, de ha már belekezdtem nem hagytam abba. Az így elkészült tésztát osszuk 3 részre. Én kimértem, és 1-1 tészta 40 dkg-os lesz. Az egyikhez adjuk hozzá az 5 kanál darált diót, a másikhoz keverjük a mákot, és a harmadikba reszeljük bele az almát. Egyesével süssük készre a tésztákat. Kb. 25*30 cm-es tepsiben. Tűpróbával ellenőrizzük. Minden tésztát hűtsünk ki teljesen. Míg hűlnek a tészták, a krémhez a porcukrot a vajjal habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a már korábban elkészített pudingot. Állítsuk össze a süteményt. Az alsó lap a diós lesz, erre kenjük a krém majdnem felét. (A tetejére is hagyjuk majd 3-4 evőkanállal.) Erre rakjuk rá a mákos tésztát, majd a krém másik felét. Ne felejtsünk el hagyni a tetejére. Tegyük rá az utolsó, almás tésztát is. Kenjük le a tetejét a maradék krémmel, majd szóljuk meg darált dióval. Az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk meg az étolajjal, majd csorgassuk rá a süteményre. Hűtőben másnapig pihentessük.