Málnás brownie

A brownie nem tartozott eddig a kedvenceim közé, így ki kellett találnom valamit, hogy én is kedvet kapjak az elfogyasztásához. Jött az ötlet, hogy van a fagyasztómban néhány szem málna még nyárról, így gondoltam, hogy miért ne próbáljam meg beletenni. Ez a párosítás még az én várakozásaimat is felülmúlta. Egyszerűen zseniális. Olyannyira ízlik, hogy minden bizonnyal rá fog kerülni nálam a top5 listájára.

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • pici só

Elkészítés

Nagyon rövid lesz az elkészítés leírása, hiszen pillanatok alatt elkészíthető. Keresve se találnék ettől egyszerűbb és gyorsabb süteményt. A vajat a csokoládéval gőz fölött összeolvasztjuk. A lisztbe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Majd jól elkeverjük. Ehhez a masszához hozzáöntjük a megolvadt csokit. Ha hiszitek ha nem, de már készen is vagyunk a tésztával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk a málna szemekkel. Ez lehet akár más savanykásabb gyümölcs is. Szerintem ugyanilyen jól passzol hozzá az eper és az erdei gyümölcs is. A legnehezebb ebben a receptben a sütési hőfok, illetve az idő eltalálása. Sajnos pontos fokot, és időt én sem tudok mondani. Nekem gázsütőm van, így én közepes hőfokon sütöttem kb. 35-40 percig. Úgy lehet jól eltalálni az időt, hogy amikor már kezd cserepesedni a teteje, akkor megszúrjuk egy fogvájóval, és ha még folyékony, akkor onnantól kezdve további 5-10 percig sütjük. Villany sütőben a 160-170 fok szükséges a 40 perchez.