Málnatorta
Az erdei gyümölcstorta mintájára készítettem el ezt az isteni finom málnatortát, annyi különbséggel, hogy csak málnát használtam mind a krém ízesítésére, mind pedig a torta díszítésére. 50 éves szülinapra készült, így nagy volt az izgalom első körben, hogy sikerül -e, másrészt, hogy fog -e ízleni az ünnepeltnek. A visszajelzések alapján el voltak ájulva a tortától. Mondjuk az összeállításnál már éreztem, hogy nagyon ütős lesz, de azért mégis kicsit izgulok ilyenkor, főleg, hogy mindig szívvel lékekkel készítem. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 20 dkg eperlekvár
- Kb. 70 dkg málna (fagyasztott is jó)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag étkezési zselatin
- 1,5 dl tej
- kb. 20 dkg málna
- 1 csomag zselatinfix
- 2,5 dl víz