Margaraguval töltött kaliforniai paprika párolt rizzsel

Az egyik kedvenc zöldségem a kaliforniai paprika. Ebből próbáltam főételt varázsolni, így jött az ötlet, hogy mi lenne ha megtöltenénk egy kis vörösboros, paradicsomos marharaguval. Ilyen jó végeredményre nem is számítottam. Roppanós paprika, szaftos marharagu, olvadt sajt a tetején, illatos jázmin rizzsel kiegészítve. Nekem az egyik kedvencem. 

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 2 dl olaj
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tojás
  • 1 db zsömle
  • 3 db nagyobb kaliforniai paprika
  • 10 dkg trappista sajt
  • só, bors

Elkészítés

Vágjuk apróra a hagymát, majd 1 dl olajon pirítsuk le, és adjuk hozzá a marhahúst. Picit pirítsuk le a húst, majd mehet hozzá a paradicsompüré, és kb. 2 dl víz. Fedő alatt főzzük körülbelül fél óráig, majd öntsük hozzá a vörösbort, illetve adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. További 15 percig főzzük. Miután megfőtt hűtsük vissza picit, és adjuk hozzá a tojást, illetve a beáztatott zsemlét, amit jól kinyomkodtunk. A paprikát vágjuk ketté, sózzuk és töltsük be a raguval, majd előmelegített sütőben süssük körülbelül 1 órát. Ez a paprika miatt fontos elsősorban, ugyanis kell idő, mire megpuhul a kaliforniai paprika. Végül reszelt trappista sajttal süssük készre a paprikát. Rizst tálalunk hozzá. A rizst 1 dl olajon fehéredésig pirítsuk le, majd adjuk hozzá a forrásban lévő vizet, sóval ízesítsük, majd fedő alatt főzzük puhára.