Mátrai borzas petrezselymes burgonyával

Sajnos a burgonya az egyik kedvenc zöldségünk, így elég sok fogy belőle. Ha valami igazán laktató finomságot szeretnék készíteni, akkor a mátrai borzas is versenybe száll, és sok esetben tuti befutó. Viszonylag gyorsan elkészül, és garantált a siker.

Hozzávalók

  • 5 szelet sertés karaj
  • 4 közepes méretű krumpli
  • 2 db tojás
  • fél dl szénsavas víz
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • reszelt trappista sajt
  • só, bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kg burgonya

Elkészítés

A karajt klopfoljuk vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni picit. A köretnek a burgonyát kockázzuk fel, és főzzük meg. Én a petrezselymes burgonyához olajon megpirítom az apróra vágott fej vöröshagymát, majd a petrezselymet apróra vágom és hozzáadom a hagymához. Ráöntöm a megfőtt burgonyára, sóval ízesítem. A panírhoz a 4 db krumplit almareszelőn lereszelem, majd besózom. Hagyom picit állni, majd hozzáadom a tojást, és a lisztet. Borssal ízesítem. Sűrű masszát kell kapni. Az olajat előmelegítem. A húst forgassuk lisztbe, majd tegyük a masszába. Villával nem érdemes próbálkozni, nyugodtan kézzel oszlassuk el a húson a masszát. Mehet bele a bő olajba. Süssük aranybarnára. Az elkészült petrezselymes burgonyával tálaltam. Ízlés szerint ehetünk hozzá rizst is.