Medvehagymával töltött csirkecomb gombás burgonyapürével

Beszerezve az idei első medvehagyma adagomat, rögtön készítettem is belőle valami finomat. Isteni mártásnak, salátákba, én mégis csirkecombot töltöttem meg vele pici petrezselyemmel együtt. Nagyon különleges lett tőle, és nagyon trendi. A csirkecomb mellé legtöbbször burgonyapürét készítek, de most kicsit másképp csináltam, mint ahogy szoktam. Mivel a gombát is nagyon szeretjük, így pirítottam a pürébe némi gombát pici hagymával, ami nagyon jó ízt adott neki.

Hozzávalók

  • 5 db egész csirkecomb
  • kb. 3 dkg medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • 2 db zsömle
  • só, bors
  • csirke fűszerkeverék
  • 2 kg burgonya
  • kb. 15 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • 20 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

Roppant egyszerű az elkészítése. Először készítsük el a csirkecombokat. A zsömlét áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki, és adjuk hozzá a apróra vágott petrezselymet, és a medvehagymát. Mehet hozzá az egész tojás, só, bors, majd jó alaposan dolgozzuk össze. A csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk. Én pici csirke fűszerkeverékkel is megszórtam, de természetesen, aki nem szereti ezeket a fűszerkeverékeket, nyugodtan el is hagyhatja. Töltsük be a combokat az elkészült töltelékkel. Biztos, ami biztos én fogvájóval összetűztem a bőrét a hússal, nehogy kijöjjön a massza. Tegyük tepsibe, majd öntsünk alá pici vizet, és fedjük le alufóliával, majd tegyük be előmelegített sütőbe. Körülbelül 45 perc után vegyük le az alufóliát, és süssük ropogósra a combokat. Míg sül a comb, rakjuk fel főni a felkockázott krumplit. A gombához a hagymát vágjuk apróra, és kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Szórjuk meg a petrezselyemzölddel, majd jól pirítsuk le. A megfőtt a krumpli, adjuk hozzá a vajat és a tejet, majd keverjük krémes állagúra. Nincs más hátra, minthogy adjuk a lepirult gombát a püréhez, és máris készen van.