Meggyes, túrós pite

Nem titok, hogy a túrós desszertekért odavagyok. Ha már túró, akkor igyekszek mellé valamilyen gyümölcsöt társítani. Ez a pite régi kedvencem, így gondoltam van helye az oldalon is. Különleges ízt kap a meggytől, és krémesebb is, mintha csak túróval lenne töltve a pite. Mi nagyon szeretjük, remélem, hogy ti is fogjátok, és sokan el is készítitek.

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • pici só
  • 3 evőkanál porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vanília puding

Elkészítés

Készítsük el a meggyzselét, mivel annak ki kell hűlnie. A meggy levét tegyük fel főni. a pudingot keverjük össze a vízzel, majd öntsük hozzá a meggyléhez. Főzzünk belőle puding állagú krémet, majd adjuk hozzá a kimagozott meggyet is. Hűtsük ki teljesen, közben többször keverjük meg, hogy ne legyen csomós. Míg ez hűl, készítsük el a tésztát. A hozzávalókból gyúrjuk tésztát, és tegyük hűtőbe addig, amíg a zselé hűl. A túrós töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat. A tésztát két részre osztjuk. Kibélelünk egy kb. 30*35 cm-es tepsit sütőpapírral. A tésztára osszuk el egyenletesen a túrót, majd a kihűlt meggyzselét. Fedjük be a maradék tésztával. A tetejét kenjük le felvert tojással, majd süssük készre közepes hőfokon.