Meggysarok

Meggysarokként neveztük el ezt az isteni süteményt. Gyakran készítjük odahaza. Legutóbb karácsonykor került az ünnepi asztalra, és nem okozott most sem csalódást. Aki a meggyes süteményeket kedveli, az imádni fogja ezt az édességet.

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 8 kanál liszt
  • 2 csomag eperpuding
  • 6 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg ráma
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 üveg meggylé
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 csomag tortabevonó
  • fél dl olaj

Elkészítés

2*4 tojásból piskótát sütünk az alap piskóta receptem alapján kb. 25-30 cm-es tepsiben. Jól kihűtjük. Következő lépésként készítsük el a zselét. Ugyanazzal a tepsivel dolgozzunk, mint amiben a piskótát készítettük. A tepsibe tegyünk folpack-ot. A meggy levét forraljuk fel, majd a zselatint jól kavarjuk el benne. Öntsük bele a kibélelt tepsibe, majd szórjuk rá a kimagozott meggyet. Ezt hűtsük addig, amíg a zselatin meg nem kötött. A krémhez a 2 csomag pudingot a tejben főzzük meg, és hűtsük ki teljesen. A vajat a porcukorral keverjük ki, és fokozatosan adjuk hozzá a már kihűlt pudingot. További 5 percig habosítsuk. Az összeállításhoz az egyik piskótát kenjük meg a krém felével, majd a tepsiből kivéve a meggyzselét borítsuk rá a krémre, és húzzuk le róla a folpack-ot. Erre kenjük a maradék krémet, és rakjuk rá a másik tésztalapot. A tortabevonót gőz fölött az olajjal olvasszuk meg, majd vonjuk be a süteményt.