Méteres

Nem tudom ki hogyan ismeri. Nálunk csak méteresnek hívják. Pofon egyszerű elkészíteni. Egy vagy kettő őzgerinc formára lesz szükségünk. Akinek egy van, készítse felesben a tésztát, akinek kettő nyugodtan készítheti egyszerre, csak a fele tésztába keverjen majd kakaóport. Nekem két formám van, így egyben készítettem. A receptet is ez alapján írom le.

Hozzávalók

  • 5 db tojás sárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 5 db tojás fehérje
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag puncs puding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, és a tejet. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzászitáljuk a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Az őzgerinc formákat kivajazzuk, lisztezzük. A tészta felét beleöntjük az egyikbe, majd a maradék tésztához hozzászitáljuk a kakaóport. Közepes hőfokon megsütjük a tésztákat. Amíg sül a tészta, főzzük meg a tejben a pudingot. Hűtsük ki teljesen. A porcukrot a vajjal habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot. Miután a tészták kihűltek, szeleteljük fel. Ragasszuk össze a felszeletelt tésztákat úgy, hogy egy sárga szelet után jöjjön a barna, majd megint sárga. Két rudak kapunk. Ne sajnáljuk belőle a krémet, mert attól lesz isteni puha. A étcsokoládét az olajjal gőz fölött olvasszuk meg, majd vonjuk be a két rúd süteményt.