Mézeskalács
Életemben először sütöttem mézeskalácsot. Soha nem volt nálunk szokás sütni, de valószínű, hogy csak azért, mert soha nem ettem igazán finomat. Így gondoltam nekiveselkedek idén, és megpróbálom elkészíteni. Milyen jó döntés volt. Már az illata is mennyei volt, és akkor még nem is kóstoltam. Isteni finom, nem kell pihentetni, azonnal puha. A mennyiségből nekem 50 db pihe puha kalácska lett. (Viszonylag nagy formáim vannak.) A cukormáz csak hab a tortán. Én csak pár darabot díszítettem ajándékba, mert nem vagyok nagy cukormáz rajongó.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg puha vaj
- 2 db tojás
- 1 dl méz
- 1 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál citromlé