Mindentbele sült csirkecomb vele sült burgonyával

Gondolom nem csak én vagyok nap mint nap gondban a vacsoraötlettel kapcsolatban. Van, hogy órákig agyalok, hogy mi is kellene főzni vacsorára. Általában az első ami segít, ha kinyitom a fagyasztót. Így voltam ezzel ma is. Kinyitottam, megláttam 2 db egész csirkecombot. Oké, ez már egy jó út. Következő dilemma. Mit készítsek belőle?! Paprikás csirkecomb? Az olyan uncsi már. Kinyitottam a hűtőt. Volt fél paradicsom, paprika, fél lilahagyha, illetve vöröshagyma. Sőt, aki keres talál is. Volt egy maréknyi csirkemell csík is előző napról megmaradva. Naná, hogy ezt is fel kellett használnom, "ételt nem dobunk ki" mottó alapján. Legalább 1 kg krumpli mindig van itthon, így a köret kérdés is megoldódni látszott. Amellett, hogy nem volt kedvem főzni, még egyéb dolgaim is voltak itthon, így méginkább remek ötletnek bizonyult ez az étel.

Hozzávalók

  • 2 db egész csirkecomb
  • kb. 10 dkg csirkemell csík
  • 1,5 db paradicsom
  • fél lilahagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • só, bors, csirkefűszer
  • fél kg főtt burgonya

Elkészítés

A csirkecombot vágjuk ketté, majd daraboljuk fel a zöldségeket, majd mindent dobáljunk bele egy tepsibe. Fűszerezzük ízlés szerint. Öntsünk rá pici vizet, majd alufóliával fedjük le, és mehet a sütőbe. Míg sült a hús, főzzük fél puhára kb fél kg burgonyát. Amikor már félig megsült a húst, adjuk hozzá a krumplit is, és pirítsuk készre.