Mirinda szelet (szénhidrát csökkentett, cukormentes)

Szinte minden sütit át lehet alakítani cukormentessé, szénhidrát csökkentetté. Nem kell hozzá más, mint természetes édesítő, illetve alacsony szénhidráttartalmú liszt. Mostmár ezeket szinte bármelyik boltban be lehet szerezni, így nem lehet akadály egészségesebb sütiket készíteni.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 5 kanál zéró porcukor
  • 1 dl olaj
  • 2 kanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál Norbi liszt
  • 18 dkg zéró porcukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 45 dkg túró
  • 1 csomag Norbi vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 dl Norbi Like Orange
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 kanál eritrit

Elkészítés

A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A tojások fehérjét keményre verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás cukorhoz, majd szitáljuk bele a száraz hozzávalókat. Előmelegített sütőben süssük készre. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad. Kb. 15-20 perc elég. A túrós krémhez keverjük habosra a puha vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a túrót, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Én ezt botmixerrel áttörtem, hogy jó krémes legyen. Kenjük a kihűlt tésztára a túrós krémet. Fél liter narancsos üdítőt tegyünk fel főni, majd a 2 csomag pudingot, a 2 kanál cukorral, illetve a 2 dl naranccsal keverjük csomómentesre. Öntsük hozzá a többi narancsléhez, majd főzzünk belőle sűrű masszát. Folyamatos kevergetés mellett, picit hűtsük vissza. (Ez kb. 10-15 perc.) Így könnyebb felkenni a tetejére. Tegyük hűtőbe, amíg megdermed a teteje.