Mozzarellás, füstölt sonkás cvekedli

Ez az étel körülbelül fél óra alatt készült el, mégpedig úgy, hogy összeszedtem mindent, amit a hűtőszekrényben találtam, és ötleteltem, hogy mit is lehetne ezekből a hozzávalókból kihozni. Volt itthon füstölt szalonna, füstölt sonka, füstölt sajt illetve mozzarella golyó is. Tészta általában mindig van itthon, így biztos voltam benne, hogy ezt a sok finomságot tésztával fogom kiegészíteni.

Hozzávalók

  • pici olaj
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt főtt császárszalonna
  • fél kg kocka tészta
  • 2 csomag mini mozzarella
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tej
  • 1 db nagy dobozos tejföl
  • só, bors

Elkészítés

Sós vízben főzzük meg a tésztát. Természetesen lehet másfajta tésztával is készíteni, nekem épp ilyen volt itthon. Az olajon pirítsuk meg a tarját, és a szalonnákat. Akkor lesz igazán finom, ha jó ropogósra pirítjuk. A megfőtt tésztát forgassuk a szalonnához, majd rakjuk bele a mini mozzarella golyókat, a reszelt füstölt sajtot, majd adjuk hozzá a tejfölt is, illetve a tej felét. Főzzük össze, majd a maradék tejet is hozzáönthetjük, amennyiben úgy látjuk, hogy felveszi a tészta. Sózzuk, borsozzuk. Akkor lesz igazán finom, ha jó szaftosra készítsük.