Mustáros, póréhagymás csirkemell karottás burgonyapürével

Saját fejlesztés ez a recept. Az elején nem is gondoltam volna, hogy ennyire zseniális étel készül ezekből az alap hozzávalókból. A mustárt nem érdemes kihagyni, mert az adja meg az igazi ízét. Javaslom kipróbálni sertés karajjal is, mert picit másabb ízt kapunk a sertéssel. Amellett, hogy brutál finom, nem utolsó sorban roppant gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

  • 1 db egész csirkemell
  • fél dl olaj
  • 15 dkg bacon
  • 1 db lilahagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1,5 evőkanál mustár
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors
  • burgonya
  • vaj
  • tej
  • 1 db sárgarépa

Elkészítés

A körethez tisztítsuk meg a burgonyát, és a sárgarépát. A sárgarépát kb. egyforma méretű kockákra vágjunk, majd sós vízben főzzük puhára. A burgonyát daraboljuk össze, és szintén főzzük puhára. Míg fő a krumpli és a sárgarépa, addig elkészítjük a póréhagymás, mustáros ragut. A bacon-t vágjuk fel, majd az olajon kezdjük el pirítani. A lilahagymát vágjuk félkarikára, majd adjuk a bacon-höz. Karikázzuk fel a póréhagymát, és ezt is tegyük a szalonnához. Pároljuk picit, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mustárt. Főzzük még picit, majd tegyük félre. A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és süssük elő picit. A csirkemellet rakjuk tepsibe, és halmozzunk rá a hagymás, szalonnás raguból, majd szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőben süssük rá a sajtot. Míg a hús sül, készítsük el pürét. A krumplit törjük össze, adjunk hozzá tetszés szerint vajat, illetve ízlés szerint tejet, ki milyen lágyan szereti. Ha ezzel készen vagyunk, kavarjuk össze a megfőtt sárgarépával.