Mustáros, póréhagymás karaj sült zöldségekkel, uborka salátával

Saját fejlesztés ez a recept. Az elején nem is gondoltam volna, hogy ennyire zseniális étel készül ezekből az alap hozzávalókból. A mustárt nem érdemes kihagyni, mert az adja meg az igazi ízét. Javaslom kipróbálni sertés karajjal is, mert picit másabb ízt kapunk a sertéssel. Amellett, hogy brutál finom, nem utolsó sorban roppant gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • fél dl olaj
  • 15 dkg bacon
  • 1 db lilahagyma
  • fél szál póréhagyma
  • 1,5 evőkanál mustár
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors
  • 5 dkg vaj
  • fél cukkini
  • negyed padlizsán
  • negyed db zellergumó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db gomba
  • só, bors
  • 2 db kígyóuborka
  • kb. 3 dl víz
  • 3 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítés

Az uborka saláta elkészítésével kezdtem, mivel annak kell idő, hogy az ízek összeérjenek. Én van, hogy előző nap elkészítem, úgy az igazi. A salátához az uborkát meghámoztam. Van, aki nem hámozza meg, de nekem bántja a gyomromat a hámozatlan, így nincs más választásom. Felszeletelem az uborkát, majd jól besózom, hagyom állni. Míg áll az uborka, elkészítem a levét. Természetesen a hozzávalók csak irányadóak. Mindenki ízesítse saját szájíze szerint. Én édesebben szeretem fokhagyma nélkül. Miután levet engedett az uborka, nyomkodjuk ki, és adjuk az elkészített léhez. Fogyasztásig tegyük hűtőbe. A bacon-t vágjuk fel, majd az olajon kezdjük el pirítani. A lilahagymát vágjuk félkarikára, majd adjuk a bacon-höz. Karikázzuk fel a póréhagymát, és ezt is tegyük a szalonnához. Pároljuk picit, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a mustárt. Főzzük még picit, majd tegyük félre. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk és süssük elő. A karaj szeleteket rakjuk tepsibe, és halmozzunk rá a hagymás, szalonnás raguból, majd szórjuk meg reszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőben süssük rá a sajtot. Míg a hús sül, készítsük el a zöldségeket. Vágjuk vékony csíkokra, daraboljuk fel a gombát, illetve a hagymát is. A vajat olvasszuk fel, majd tegyük rá a zöldségeket, és hagyjuk lepirulni, sóval, borssal ízesítsük.