Óvári sertés karaj füstölt sajtos brokkolipürével

Imádjuk a különböző csőben sült húsokat, így az Óvári sertésszelet is nagy kedvencünk. Petrezselymes pirított gomba, sült sonka, sajt. Ezekből a feltétekből mi más születhetne, mint egy mennyei főétel. Ehhez már nem is kell nehéz köretet tálalni, bőven elég ha egy finom zöldségköretet készítünk mellé. Így esett a választásom a brokkolipürére.

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • fél fej hagyma
  • 3 fej gomba
  • apróra vágott petrezselyem
  • pici olaj
  • 8 szelet gépsonka
  • trappista sajt
  • só, bors
  • Fél kg brokkoli
  • 10 dkg füstölt sajt
  • só, bors

Elkészítés

A húshoz a gombát tisztítsuk meg, majd pici olajon az apróra vágott hagymát pirítsuk meg. és adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és szórjuk meg petrezselyemmel. Pirítsuk jól le. Egy serpenyőben 8 szelet sonka mindkét oldalát süssük meg, majd tegyük félre. A karajt klopfoljuk ki, és süssük mindkét oldalát elő, de ne szárítsuk ki. Az elősült karajra rakjunk 2-2 szelet sonkát, majd halmozzunk a gombából, és szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük készre előmelegített sütőben. A körete pofon egyszerű. A brokkolit sós vízben főzzük teljesen puhára, majd szűrjük le. Krumplinyomóval törjük össze, és reszeljük bele a füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk.