Paradicsomos, bacon-ös tepsis sertés karaj tzatzikivel, sült zöldségekkel
Görögországi nyaralásom óta hatalmas rajongója vagyok a tzatzikinek. Szerencsére sok étel mellé passzol, főleg a tepsiben készült sült húsok mellé. Így gondoltam, készítek valami olaszosabb, picit magyaros rakott húst, mellé tzatzikit, és egy könnyed sült zöldségeket. Közelednek a melegebb napok, így ezt bátran ajánlom ebédre, vacsorára.
Hozzávalók
- 2 db kígyóuborka
- 40 dkg görög natúr joghurt
- Fél citrom leve
- 3 evőkanál olivaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 5 dkg vaj
- 1 db cukkini
- fél padlizsán
- 1 db gomba
- 1 fej lilahagyma
- 2 db sárgarépa
- negyed db zellergumó
- só, bors
- 5 szelet sertés karaj
- oregano
- bazsalikom
- 20 dkg bacon
- 3 db paradicsom
- 15 dkg trappista sajt
- só, bors