Pizzás, sajtos regulach

A csokoládés változat elkészítése után úgy gondoltam, hogy ki kell ezt a tésztát próbálnom sós változatban is, mivel nagy sikere lett az édes verziónak. Volt is itthon pizzakrém, és trappista sajt is, így adott volt, hogy milyen sós harapnivalót készítek. Ez talán még finomabb, mint a csokoládés változat, de ezt mindenki döntse el saját maga.

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg Hajdú krémsajt
  • 2 csapott teáskanál só
  • 20 dkg liszt
  • 6 evőkanál pizzaszósz
  • kb. 15 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés

A tésztához a vajat habosra keverjük a krémsajttal. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd összekeverjük a vajas krémsajttal. Tésztává gyúrjuk. Folpack-ba csomagolva 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az sem baj, ha egy egész éjszakát hűl. Ha a tészta eleget pihent, akkor vágjuk két részre, majd lisztezett deszkán nyújtsunk belőle kör alakú tésztát. Kenjük le a pizzakrém felével, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Vágjuk 12 db háromszögre. A vastagabb végétől kezdjük el feltekerni. Így 12 db kis kiflit kapunk. Kenjük le felvert tojás sárgájával, majd 180 fokos sütőben süssük készre. Ismételjük meg ezt a folyamatot még egyszer.