Póréhagymás mustáros sertésragu zöldségropogóssal

Eredetileg kacsamellel szerettem volna elkészíteni ezt a ragut, viszont hirtelen jött az ötlet, és már nem kaptam sehol sem kacsamellet, így hát maradt a sertéshús. Lássuk be, némiképp költség hatékonyabb megoldás volt ez. A sertéshez is remekül illik a póréhagyma, a dijoni mustár, és egyszerűen zseniális ezzel a könnyű zöldségropogóssal kiegészülve. 

 

Hozzávalók

  • 40 dkg sertés lapocka/comb csíkokra vágva
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 dkg bacon
  • 2 kiskanál magos dijoni mustár
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • bors
  • kb. 20 dkg cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 2 nagyobb darab csiperkegomba
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 kanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

A felcsíkozott húst olajon pirítsuk le, majd sózzuk borsozzuk, fedő alatt főzzük puhára. Közben a folyadékot fokozatosan főzzük el róla. Szedjük ki a serpenyőből a húst, majd a húsból visszamaradt szaftban pirítsuk le a bacon-t és a póréhagymát, végül adjuk hozzá az elkészült húst, öntsük fel a tejszínnel, és főzzük össze. Ha nagyon besűrűsödnek, a tejjel higíthatjuk. Miközben fő a ragunk, elkészíthetjük a ropogóst. 
Apróra vágjuk össze a hagymát, illetve a gombát, és pici olajon pirítsuk le. A cukkinit, sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és adjuk hozzá gombát. Zúzzuk össze a fokhagymát, majd adjuk a zöldségekhez. Mehet hozzá a tojás, illetve a liszt és a zsemlemorzsa is. Pici olajon mindkét oldalát süssük aranybarnára.