Póréhagymás mustáros sertésragu zöldségropogóssal
Eredetileg kacsamellel szerettem volna elkészíteni ezt a ragut, viszont hirtelen jött az ötlet, és már nem kaptam sehol sem kacsamellet, így hát maradt a sertéshús. Lássuk be, némiképp költség hatékonyabb megoldás volt ez. A sertéshez is remekül illik a póréhagyma, a dijoni mustár, és egyszerűen zseniális ezzel a könnyű zöldségropogóssal kiegészülve.
Hozzávalók
- 40 dkg sertés lapocka/comb csíkokra vágva
- 1 szál póréhagyma
- 5 dkg bacon
- 2 kiskanál magos dijoni mustár
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- só
- bors
- kb. 20 dkg cukkini
- 1 db sárgarépa
- 2 nagyobb darab csiperkegomba
- fél fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 kanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A felcsíkozott húst olajon pirítsuk le, majd sózzuk borsozzuk, fedő alatt főzzük puhára. Közben a folyadékot fokozatosan főzzük el róla. Szedjük ki a serpenyőből a húst, majd a húsból visszamaradt szaftban pirítsuk le a bacon-t és a póréhagymát, végül adjuk hozzá az elkészült húst, öntsük fel a tejszínnel, és főzzük össze. Ha nagyon besűrűsödnek, a tejjel higíthatjuk. Miközben fő a ragunk, elkészíthetjük a ropogóst.
Apróra vágjuk össze a hagymát, illetve a gombát, és pici olajon pirítsuk le. A cukkinit, sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és adjuk hozzá gombát. Zúzzuk össze a fokhagymát, majd adjuk a zöldségekhez. Mehet hozzá a tojás, illetve a liszt és a zsemlemorzsa is. Pici olajon mindkét oldalát süssük aranybarnára.