Pulykacomb filé füstölt sajtos brokkolipürével
Gyakran úgy jön az ebéd ötlet, hogy a boltban meglátok egy húst, egy zöldséget, gyümölcsöt, vagy megpillantok egy-egy hozzávalót, és máris megjön az ihlet. Így volt ez most is. Megpillantottam egy pulykacombot, természetesen csontosat, és eszembe jutott, hogy milyen régen ettem már pulykát, így nem is haboztam, megvettem, megsütöttem. Megharcoltam ugyan a filézéssel, de megérte, mert puha, omlós sült húst falatozhattunk. A köret az egészség jegyében született. Imádoma brokkolit és a füstölt sajtot, így együtt meg aztán végképp az egyik favoritom.
Hozzávalók
- kb. 80 dkg pulykacomb csonttal együtt
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 dl olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 1 dl víz
- fél kg brokkoli
- 10 dkg füstölt sajt
- só, bors