Raffaello golyó

Mostanában törekszem minél gyorsabb édességek elkészítésére. Ez a raffaelló golyó pont ilyen. A megadott mennyiségból kb. 28-30 db golyót kapunk, amit egész mandula szemekkel töltöttem meg. A receptet Varga Gábornál találtam, ezúton is köszönet neki.

Hozzávalók

  • 16 dkg sovány tejpor
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg víz
  • 8 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag egész mandula
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Pofon egyszerű az elkészítése. A vizet a porcukorral tegyük fel forrni. Míg az forr, olvasszuk meg a vajat. A tejport és a kókuszreszeléket keverjük össze, majd adjuk hozzá a forrásban lévő cukorsziruphoz. Keverjük hozzá az olvasztott vajat is. Alaposan keverjük össze, majd kb. 40-45 percre tegyük hűtőbe. Ha már langyosra hűlt, tudunk is dolgozni vele. Formázzunk kis méretű golyókat, majd minden golyóba rakjunk egy szem mandulát. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.