Elkészítés
A rizst pirítsuk le az olajon, majd adjuk hozzá a forrásban lévő vizet. Sóval ízesítsük. Főzzük teljesen puhára. Én, amikor látom, hogy körülbelül elfőtt róla a víz, akkor elzárom a gázt, és hagyom kb. 15 percre puhulni. Ez idő alatt elkészítem a húst, illetve megfőzöm a brokkolit. A brokkolit sós vízben félkészre főzöm. A hagymát apró kockára vágom, és pici olajon lepirítom, majd hozzáadom a darált húst, a piros paprikát és sóval, borssal ízesítem. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. A brokkolit leszűröm. Nekem a rózsák elég nagyok voltak, így kettévágtam, hogy több legyen belőle. A rizst összekeverem a hússal. Egy téglalap alakú jénai tálba készítem a rakott brokkolit. A jénai alját kibélelem brokkolival. Sózom, borsozom. Mehet rá a rizses hús fele. Rakjunk rá foltokban tejfölt, majd újra pici brokkoli, a maradék hús, megint tejföl. Végül fedjük be a maradék brokkolival, és a tejföllel. Aki szaftosabban szereti, dolgozhat 1 kg tejföllel is, nekem ez a mennyiség bőven elég volt. A rakottas közepébe nem tettem sok tejfölt. Berakjuk a sütőbe körülbelül 40-45 percre, majd megszórjuk a reszelt trappista sajttal, ami természetesen elhagyható.