Rakott krumpli

A nagy mumus volt ez az étel eddig. Soha nem voltam még elégedett a végeredménnyel. Vagy száraz volt, vagy összességében sótlan. Mindig anyukám rakott krumplija volt a mérce, de azt a szintet, vagy legalább hasonlót, soha nem sikerült megugranom. Közel 8 éves harc után, végre sikerült.

Hozzávalók

  • kb. 8 db közepes burgonya (1,2 kg)
  • 8 db tojás
  • 20 dkg házi füstölt kolbász
  • 1 kg tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • fél dl tej

Elkészítés

A burgonyát héjával együtt egészben főzzük meg sós vízben. Ne főzzük 100%-ig készre, mert a sütés során még puhul majd, nem beszélve arról, hogy nehezebb lesz szeletelni. Ez idő alatt főzzük meg a tojásokat, karikázzuk fel a kolbászt, a tejfölt keverjük ki fél dl tejjel, illetve a 2 tojás sárgájával. A tojás sárgájától picit krémesebb lesz a tejfölünk. Igyekezzünk minél jobb minőségű tejfölt használni. Ha megfőtt a krumpli, vékonyan szeleteljük fel, majd a tepsit béleljük ki. Mehet rá a felkarikázott kolbász és a tojás is. Kenjük meg tejföllel. Figyeljünk rá, hogy 3 részre osszuk a tejfölt. Erre a rétegre kerül még egy sor krumpli, kolbász, tojás, majd ismét tejföl. Végül fedjük be a maradék krumplival, tejföllel. Alufólia nélkül süssük készre. Fölösleges alufóliát használni, hiszen minden összetevője már főtt állapotban került a tepsibe.