Rakott zöldségek

Diéta idején ez egy remek választás lehet, ha már unjuk a salátát és a natúr csirkemellet. Azt gondolom, hogy ez még beleférhet. Kicsit hasonlít a rakott krumplira, de mégsem annyira kalóriadús.

Hozzávalók

  • 70 dkg sertés hús
  • fél dl olaj
  • 40 dkg zöldborsó
  • majoranna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 15 dkg vaj
  • 1 kg vegyes zöldségkeverék
  • 2 kisebb fej lilahagyma
  • 850 g tejföl
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

Pofon egyszerű ételről van szó, így hogy a zöldségeket mirelitből készítem. A modern technológiának hála, már ezek a zöldségek is tökéletes ízűek, és állagúak is egyben. Bátran lehet használni. Én legtöbbször a Spar kevert zöldségét használom, amiben van brokkoli, karfiol, sárgarépa, és ezt egészítem ki lilahagymával, amitől nagyon jó íze lesz. Elsőnek, a hús csíkozzuk fel, majd pirítsuk fehéredésig az olajon, és adjuk hozzá a zöldborsót, a zúzott fokhagymát és bőven mehet hozzá majoranna is. Végül sózzuk, borsozzuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük. Ha kell pici vizet adjunk még hozzá főzés közben. A lényeg, hogy szaftos ragut kapjunk a végén. Míg fő a hús, addig pároljuk meg a vajon a zöldségeket. Vizet ne adjunk hozzá, mert a zöldségekből pont annyi víz fog kisülni, amennyire szükség van. Ha minden alkotóelem készen van, már csak a sütés van hátra. Közepes méretű tepsi aljára rakjuk a zöldségek felét, majd oszlassuk el a zöldborsós húst a zöldségen. A tejföl felét foltokban rakjuk a húsra, majd mehet rá a maradék zöldség is. Végül a maradék tejföllel öntsük nyakon. A trappista sajtot reszeljük le, és szórjuk a rakott zöldségre. Süssük közepes hőfokon addig, amíg szépen meg nem pirult a sajt a tetején.