Elkészítés
Pofon egyszerű ételről van szó, így hogy a zöldségeket mirelitből készítem. A modern technológiának hála, már ezek a zöldségek is tökéletes ízűek, és állagúak is egyben. Bátran lehet használni. Én legtöbbször a Spar kevert zöldségét használom, amiben van brokkoli, karfiol, sárgarépa, és ezt egészítem ki lilahagymával, amitől nagyon jó íze lesz.
Elsőnek, a hús csíkozzuk fel, majd pirítsuk fehéredésig az olajon, és adjuk hozzá a zöldborsót, a zúzott fokhagymát és bőven mehet hozzá majoranna is. Végül sózzuk, borsozzuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük. Ha kell pici vizet adjunk még hozzá főzés közben. A lényeg, hogy szaftos ragut kapjunk a végén. Míg fő a hús, addig pároljuk meg a vajon a zöldségeket. Vizet ne adjunk hozzá, mert a zöldségekből pont annyi víz fog kisülni, amennyire szükség van. Ha minden alkotóelem készen van, már csak a sütés van hátra. Közepes méretű tepsi aljára rakjuk a zöldségek felét, majd oszlassuk el a zöldborsós húst a zöldségen. A tejföl felét foltokban rakjuk a húsra, majd mehet rá a maradék zöldség is. Végül a maradék tejföllel öntsük nyakon. A trappista sajtot reszeljük le, és szórjuk a rakott zöldségre. Süssük közepes hőfokon addig, amíg szépen meg nem pirult a sajt a tetején.