Regulach (csokoládés)

Mindig is próbáltam megtalálni azt a receptet, ami a Princess-es csokoládés tekercshez leginkább hasonlít. Ez még mindig nem az igazi, mert ez sokkal finomabb attól. A flódnihoz hasonlóan ez a finomság is a zsidókhoz köthető, akik évente kétszer legalább fogyasztanak regulach-ot. Meg is értem őket, mivel nagyon finom. Én a felét eltettem a fagyasztóba, mert azt gondoltam, hogy 12 db bőven elég lesz. Tévedtem. Érdemes dupla adagot készíteni, hiszen a krémsajt 25 dkg-os. Nyugodtan lehet variálni különböző lekvárokkal, vagy akár sós változatban is elkészíthető. Én is így tettem, készült még a csokis mellett pizzás regulach is. A páromnak az még jobban ízlett.

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg Hajdú krémsajt
  • 20 dkg liszt
  • pici só
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés

A tésztához a vajat habosra keverjük a krémsajttal. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd összekeverjük a vajas krémsajttal. Tésztává gyúrjuk. Folpack-ba csomagolva 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az sem baj, ha egy egész éjszakát hűl. Ameddig a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Az össze hozzávalót vízgőz fölött összemelegítjük. Nem kell forralni, csak épphogy olvadjon el benne a csokoládé és a kakaópor. Hagyjuk kihűlni. Nem kell megijedni, amint kihűlt, kenhető állaga lesz a csokoládés krémnek. Ha a tészta eleget pihent, akkor vágjuk két részre, majd lisztezett deszkán nyújtsunk belőle kör alakú tésztát. Kenjük le a csokoládés töltelék felével. Vágjuk 12 db háromszögre. A vastagabb végétől kezdjük el feltekerni. Így 12 db kis kiflit kapunk. Kenjük le felvert tojással, majd 180 fokos sütőben süssük készre.