Rizses, borsos csirkeszív

Aki szereti a baromfi belsőségeit, az ezt az ételt is imádni fogja. Érdekes hogy a zúzán és a szíven kívül más belsőséget nem szeretek. Nagyon olcsó ételről beszélünk, és szinte alig kell hozzá alapanyag.

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkeszív/kacsaszív
  • 1 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 1 pohár rizs
  • 2 pohár forrásban lévő víz

Elkészítés

A szíveket tisztítsuk meg. Én a szív végén található zsíros részt mindig levágom. Miután ezzel megvagyunk, vágjuk félbe. A hagymát aprítsuk fel, majd pirítsuk meg fél dl olajon. Adjuk hozzá a szivet, majd intenzíven borsozzuk, ízlés szerint sózzuk. Öntsük fel pici vízzel. Mikor már majdnem készen van, pirítsuk meg a bögre rizst fél dl olajon. Míg pirul a rizs, forraljuk fel a 2 bögre vizet. Természetesen ugyanazt a bögrét használom. Adjuk hozzá a rizshez a forrásban lévő vizet, majd öntsük rá a szívre. Legalacsonyabb fokozaton főzzük addig, amíg krémes állaga nem lesz a rizsnek. Ilyenkor már nem látni rajta a vizet, viszont még félig kemény a rizs. Zárjuk el a gázt, majd hagyjuk fedő alatt pihenni körülbelül 20-25 percig. El is készült ez a nagyszerű étel.