Rozmaringos csirkemell érmék tepsis zöldségekkel, póréhagymamártással

A rozmaring és a póréhagyma az a két alapanyag, amiből egyszerűen nem lehet rossz ételt készíteni. Pazar az íze mindkettőnek külön-külön is, hát még ha együtt készítjük el. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mikor csirkemellet pácolunk, hiszem bármilyen fűszerrel feldobhatjuk az amúgy nem túl ízes húsunkat. Alapvetően nem vagyok csirkemell rajongó, hogy egy száraz húsról van szó, éppen ezért próbáltam készíteni mellé egy mártást, amitől máris szaftosabb finomságot kapunk. Hozzá remekül illik a friss sütőben sült zöldségköret.

Hozzávalók

  • 1 fél csirkemell
  • rozmaring
  • só, bors
  • pici olaj a páchoz
  • fél póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 csapott evőkanál Norbi liszt
  • só, bors
  • egy korty fehérbor
  • fél cukkini
  • 1 db gomba
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • fél db Tv paprika
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítés

A csirkemellet vágjuk szeletekre, majd a fűszerekkel pácoljuk be. Öntsünk rá annyi olajat, ami épp, hogy ellepi. A zöldségeket tetszőlegesen daraboljuk fel, sózzuk, borsozzuk, majd rakjuk vajjal együtt tepsibe, és süssük ízlés szerint készre. A póréhagymát vágjuk apróra, vagy karikára. A vajat olvasszuk meg, majd picit pároljuk meg rajta a hagymát. Tegyük rá a lisztet, majd öntsük fel tejszínnel. Adjuk hozzá a bort, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik. Nem tart tovább 3-4 percnél.