Rozmaringos csirkemell érmék tepsis zöldségekkel, póréhagymamártással
A rozmaring és a póréhagyma az a két alapanyag, amiből egyszerűen nem lehet rossz ételt készíteni. Pazar az íze mindkettőnek külön-külön is, hát még ha együtt készítjük el. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mikor csirkemellet pácolunk, hiszem bármilyen fűszerrel feldobhatjuk az amúgy nem túl ízes húsunkat. Alapvetően nem vagyok csirkemell rajongó, hogy egy száraz húsról van szó, éppen ezért próbáltam készíteni mellé egy mártást, amitől máris szaftosabb finomságot kapunk. Hozzá remekül illik a friss sütőben sült zöldségköret.
Hozzávalók
- 1 fél csirkemell
- rozmaring
- só, bors
- pici olaj a páchoz
- fél póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 csapott evőkanál Norbi liszt
- só, bors
- egy korty fehérbor
- fél cukkini
- 1 db gomba
- 1 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- fél db Tv paprika
- 5 dkg vaj
- só, bors