Sacher torta
Az osztrákok klasszikusát sütöttem a minap. Mivel szeretjük a csokoládét, és a baracklekvárt is, így gondoltam teszek egy próbát, és elkészítem házilag. Cukrászdában is sokszor próbálkoztam már, de az az igazság, hogy a legtöbbet száraznak ítéltem meg, így picit én is tartottam attól, hogy az enyém nehogy az legyen. Igazán jól eltaláltam a sütési időt, így már lekvár nélkül is nagyon omlós volt, hát még miután megtöltöttem lekvárral. A legnagyobb öröm számomra, hogy 10 perc alatt össze lehet állítani, és a végeredmény pazar.
Hozzávalók
- 9 dkg porcukor
- 5 db tojás sárgája
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 5 db tojás fehérje
- 9 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 1 dl habtejszín
- 3 dkg méz
- 12 dkg étcsokoládé