Sáfrányos, mézes, hagymás rizses csirkebatyu

Gyakran nézek különböző gasztronómiai műsorokat. Az egyik nagy kedvencem az indiai konyhát mutatja be. Zseniális, ahogy bánnak a fűszerekkel, húsokkal. A sáfrányt is egy hasonló műsorból ismertem meg. Ez az étel számomra picit indiai. Az édes íz keveredik a csípőssel, ami párosul a ropogós csirkével. Egy szó, mint száz, egyszerűen zseniális. 

 

Hozzávalók

  • 8db réteslap
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 1 dl olaj
  • fél zacskó sárfány
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db kápia paprika
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

A rizst fehéredésig pirítsuk le az olajon, majd adjunk hozzá fél fej vöröshagymát. Adjuk hozzá a 2 dl forrásban lévő vizet, majd a sáfrányt, és ízlés szerint sóval ízesítsük. Főzzük puhára. Ez idő alatt a mézen pirítsuk le a maradék 1,5 fej hagymát, és adjuk hozzá a felkockázott kápia paprikát. Öntsük hozzá az 1 dl fehérbort és pároljuk kicsit a hagymával és a paprikával. Apró kockákra vágjuk fel a csirkemellet, majd egy serpenyőben pirítsuk le, és adjuk a hagymás, mézes keverékhez. Pici vizet öntsük rá, és keverjük hozzá a sáfrányos rizst.
A töltelékkel el is készültünk. A 8 db réteslapot osszuk 4 felé, így 2 db réteslapba töltsük be a tölteléket. 4 db nagy batyut kapunk. Előmelegített sütőben pár percig süssük. A réteslapba való betöltés elhagyható folyamat, ugyanis a réteslaptól nem lesz más íze a rizses húsunknak, csak sokkal mutatósabb, ha esetleg vendégeknek kedveskednénk ezzel a remek étellel.