Sajtos mini kiflik

Ezeket a mini kifliket azért imádom annyira, mert még másnap is ugyanolyan puhák, mint sütés után. Sokat nem kell bajlódni velük, mert keleszteni sem kell előre. A tésztába bújtatott vaj nagyon jól feldobja az ízét.

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • fél dl olaj
  • fél evőkanál só
  • kb. 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • reszelt trappista sajt

Elkészítés

A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a teáskanál cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk felfutni. A liszthez adjuk hozzá a sót, az olajat, majd a felfutott élesztőt. Dagasszuk be a tésztát. Vágjuk 4 egyenlő részre, majd nyújtsunk belőle kör lapot. Vágjuk 8 háromszögre, majd a vastagabbik végéhez tegyünk egy picike darab vajat. (Kb. körömnyi nagyságút.) A hosszabbik végétől kezdve tekerjük fel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Ebből az adagból 32 db mini kifli lesz. Nagyobb család nyugodtan csinálhatja duplán, mert pillanatok alatt elfogy. A kifliket kenjük le felvert tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Pihentessük a tepsiben 10 percet, és közepesen előmelegített sütőben süssük ki.