Elkészítés
Megpróbálom a lehető legegyszerűbben, legérthetőbben leírni a receptjét. Elég összetett, de ha fejben összeáll valakinek az elkészítése, akkor nagyon egyszerű megcsinálni. Nekem sütés közben állt össze a torta. Minden réteget fejben elkészítettem, és kóstolgattam folyamatosan. Éppen ezért ízlés szerint készült, ami azt jelenti, hogy a domináns íz benne a savanykás sárgabarack, amit nagyon jól kiegészít az édes túrós töltelék. A baracklekvár mindenkinek más és más, így azok az arányok inkább iránymutatóak, mintsem pontos adatok. A sárgabarack befőtt az én esetemben bolti volt, így kénytelen voltam használni őszibarackot is, hogy legyen benne valami roppanós állag is, mivel a bolti befőtt elég lágy volt. A zseléhez viszont tökéletes volt.
Elsőnek készítsük el a zselét, mivel annak hűlnie kell. A sárgabarack befőttből a gyümölcsöt tegyük fel főni. A levére nem lesz szükségünk. Semmilyen folyadék nem kell pluszban hozzá, mert azonnal levet ereszt a gyümölcs. Adjuk hozzá a sárgabarack lekvárt, valamint ízlés szerint a cukrot. Ne főzzük 3-4 percnél tovább. A keményítőt simára keverjük a vízzel, majd besűrítjük vele a gyümölcsvelőt. Ha jól dolgoztunk, akkor puding állagtól kicsivel hígabb jelleget kell kapjunk. Ha kihűlt, akkor jóval sűrűbb lesz. Hűtsük ki teljesen. Erre a zselére fog majd rájönni az őszibarack konzerv fele, de erről majd egy kicsit később.
Következő lépésként süssük meg a piskótát 6 tojásból. Ehhez segítségül szolgál a következő link: http://bakehouse.hu/recipe/piskota_x8.html (Én kivételesen most használtam sütőport is, de nyugodtan elhagyható.) Hűtsük ki teljesen.
Míg hűlnek a hozzávalók, nyugodtan összeállíthatjuk a túrós réteget. A túróhoz hozzáadjuk a cukrokat, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, majd botmixerrel krémes állagúra pépesítjük. Verjük keményre a habtejszínt. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban kb. 10 mp-ig felmelegítjük. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. Ha mégis túlmelegedne, akkor kevergessük addig, amíg langyosra visszahűl. A biztonság kedvéért adjunk a zselatinos vízhez 2 evőkanál habot, hogy a hő kiegyenlítődjön, így biztosan nem lesz csomós a túrós krém. Ezt a zselatinos habot, öntsük hozzá a maradék habtejszínhez, majd keverjük bele a túróba.
Ha kihűlt a piskóta, vágjuk ketté. Rakjuk vissza a tortakarikába, majd a barackos zselé felével kenjük meg. Az őszibarack befőttből vegyünk ki pár db-ot, és daraboljuk rá a zselére. Így lesz egy roppanós réteg is a tortában. Erre öntsük rá az elkészült túrós krémet. Rakjuk rá a piskóta másik felét. Kenjük le a piskótát 1-2 evőkanál baracklekvárral, vagy ha a tetejére félretett 3 evőkanál sárgabarackos zselén kívül még maradt, akkor nyugodtan használjuk fel azt.
Készítsük el a sárgabarackos réteget végezetül. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a félretett 2-3 evőkanál sárgabarack zselét, illetve ízlés szerint adjuk hozzá a baracklekvárt is. A zselatint ugyancsak duzzasszuk meg, majd ahogy a túrós rétegnél, itt is végezzük el a hőkiegyenlítést. Öntsük a piskóta tetejére, majd rakjuk hűtőbe 1-2 órára.
A tetejére a maradék őszibarack befőttből daraboljunk a díszítéshez, majd a zselatinfix-szel vonjuk be a tortát a csomagoláson szereplő utasítások alapján. (Nekem 2,5 dl vízhez kellett 3 evőkanál cukor, illetve egy csomag zselatinfix.)
Nekem még így is kimaradt a barackos zseléből, így készítettem belőle egy kókusztekercset is, hogy ne kelljen kidobni.