Sült kacsacomb grillezett zöldségekkel

Hatalmas kedvencem a kacsahús, azon belül is a kacsacomb. Hagymás tört burgonyával, párolt káposztával maga a mennyország. Ezzel szemben én most valami könnyebb köretre vágytam, így esett a választásom a grillezett zöldségekre. Így nyáron nagyon jól tud esni ez a könnyű köret ezzel a remek hússal.

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél fej hagyma
  • só, bors
  • pici olaj
  • 5 dkg vaj
  • fél cukkini
  • negyed padlizsán
  • fél fej lilahagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db gomba
  • negyed db zellergumó
  • só, bors

Elkészítés

Én mindig előző nap befűszerezem a combokat, hogy a fűszerek megtegyék jótékony hatásukat. Másnap fólia alatt elkezdem sütni, majd ha már szépen átsült a hús, akkor veszem le a fóliát, hogy szép színt kapjon. Amíg sül a hús, süssük meg a zöldségeket is. Vágjuk vékony csíkokra, daraboljuk fel a gombát, illetve a hagymát is. A vajat olvasszuk fel, majd tegyük rá a zöldségeket, és hagyjuk lepirulni, sóval, borssal ízesítsük. Gyakorlatilag sok munka nincs vele, és isteni végeredményt kapunk így is.