Elkészítés
A fél kg szederből a díszítéshez vegyünk ki 14-15 db-ot, illetve rakjunk félre további 12-14 db-ot.
A maradékot rakjuk fel kb. fél dl vízzel főni. Főzzünk addig, amíg a gyümölcs szétfő benne. Biztos, ami tuti törjük össze egy krumplinyomóval, majd szitán passzírozzuk át. Ez a folyamat elég hosszadalmas, ugyanis addig kell passzírozni, amíg csak a magok maradnak vissza. Az így nyert "folyadék" állaga már-már pürés lesz. Ha ezzel készen vagyunk, 3 kanál eritrittel tegyük vissza főni. Ha már szépen sűrűsödik, akkor adjuk hozzá a 12-14 db egész szedret, hogy majd a krémben legyenek egész gyümölcs darabok is. Ne számítsuk sok gyümölcspürére, de ez pont elég lesz, hogy az ízt, illetve a színt megadja a tortánknak. Ezt teljesen hűtsük ki.
A tejszín ízű pudingport főzzük sűrűre a 3 dl tejjel, majd szintén hűtsük ki. Készítsünk 8 tojásos piskótát. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 3 részre.
Míg hűlnek a hozzávalók, addig a vajat a zéró porcukorral keverjük habosra. A hagyományos porcukorhoz képest picivel nehezebben habosodik, de megéri kitartónak lenni.
A 10 dkg tortabevonót 2 evőkanál olajjal gőz fölött olvasszuk fel. A 14-15 db szedret forgassuk bele a csokiba, majd tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. (A megmaradt csokival még dolgozni fogunk.)
Ha a puding kihűlt, adjuk a vajhoz, és egyneműsítsük. A kihűlt gyümölcspüréből is keverjünk hozzá, de az egész gyümölcsöket még ne adjuk a krémhez. A gyümölcspüréből hagyjunk ki kb. 2 evőkanállal a habtejszínbe.
A habtejszínt verjük közepesen kemény habbá, majd adjuk hozzá a megmaradt gyümölcspürét. A habtejszín felével picit lazítsuk a krémünket. Ekkor forgassuk bele az egész gyümölcsöket. Kenjük meg az első lapot krémmel, majd csorgassuk meg a megmaradt csokival, és tegyük 5 percre hűtőbe. Rakjuk rá a 2. lapot, majd ezt is kenjük meg, csorgassuk csokival, hűtsük. Utolsó lap következik. A maradék krémmel kenjük szépen körbe a tortánkat. Nyomózsák segítségével a maradék habtejszínnel, illetve a csokis szedrekkel díszítsük.