Szezámmagos, mézes csirkemell kukoricás rizzsel
A kínai ételeket különösen szeretjük, így mindig megpróbálok valami újat kitalálni, ami beleillik a távol-keleti ízvilágba. Régebben gyakran vettük a kínaiban szezámmagos csirkemellet. Egy probléma volt vele, hogy az étel 80%-a bunda volt, és csak a 20%-a volt hús. Kicsit utánaolvastam, hogyan is készülhet, majd picit kiegészítettem. Így készül el a saját szezámmagos csirkém.
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 evőkanál fehérbor
- 12 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1,5 dl hideg víz
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál méz
- 1 evőkanál ecet
- 3 evőkanál szezámmag