Szójás, pirított zöldséges rizs csirkemell csíkokkal

Melyik háziasszony ne szeretné a hipp hopp elkészülő ételeket. Én pont ezért imádom ezt az étel, ugyanis nagyon hamar össze lehet dobni, és ráadásul még különleges ízvilággal is rendelkezik. Ha valamilyen kínai finomságra vágyik a család, nyugodtan be lehet vetni ezt az ételt. Elkészíthető akár spagettivel is.

Hozzávalók

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 1 dl olaj
  • 1 kisebb darab padlizsán
  • 1 kisebb darab cukkini
  • 1 nagyobb darab sárgarépa
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • fél kg csirkemell
  • olivaolaj
  • szójaszósz
  • só, bors

Elkészítés

A rizst 1 dl olajon pirítsuk le, majd adjuk hozzá a forrásban lévő vizet. Főzzük fedő alatt puhára. Vágjuk vékony csíkokra a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben pirítsuk le. Tegyük félre. A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra. A lehető legnagyobb serpenyőbe hevítsünk fel pici olivaolajat, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Figyeljünk rá, hogy minimális olajat használjunk, mert se a cukkini, se a padlizsán nem szereti az olajat. Sózzuk, intenzíven borsozzuk, majd hagyjuk míg kicsit összeesik. Adjunk hozzá ízlés szerint szójaszószt, majd keverjük hozzá az elkészült rizst, illetve a csirkemellet. Forgassuk össze, majd picit pirítsuk össze. Ezzel el is készültünk az étellel.